Jak prožíváte změny ve svém životě? Vyvolávají u vás obavy, strach nebo je vnímáte jako výzvy a jdete jim vstříc?

Všechno je správně, jakýkoli pocit je na místě a je důležité si jej uvědomit, přiznat a dát mu prostor, pak se nám může ulevit a změny mohou proběhnout naprosto klidně a co nejlépe pro všechny zúčastněné. Že si v prvním okamžiku myslíme, že to nemůžeme vydržet, že nám nezbude vůbec nic, že opět musíme v něčem začínat od začátku a jsme naprosto zmatení, vystrašení, s pocitem, jako ve snu. To vše je úplně přirozené.

I takové pocity k změnám patří. Chceme a hledáme jistoty a najednou se nám ty tvrdě vybudované bortí. Jak to všechno zvládnout s grácií, lehkostí a důvěrou? Sama sebe se ptám, když takové období přijde a jedno velmi zásadní mám právě za sebou. Několik dní jsem se opravdu dívala na svět okolo a ptala se zda jsem vzhůru či ve snu. Ptala jsem se sama sebe, Vesmíru, co že mi chce naučit a z čeho mi zkouší. Co ještě mám vydržet?

Rozhodnutí

Měla jsem se naučit postavit se sama za sebe, svému vlastnímu strachu a převzít odpovědnost za věci, které dělám, říkám, sdílím.

Jóga vědomí je naprosto úžasný nástroj, opravdu nevím, jak bych mohla fungovat bez něj, ale i ona nám umí v životě zprostředkovat opravdové výzvy. V takovém okamžiku je jen a jen na nás, zda si necháme své strachy a zajeté koleje nebo to vše zkusíme pustit a zase se o kousek osvobodíme. Je to jen a jen na nás. Naše mysl a naučené vzorce nám jsou schopni předložit nekonečné množství důvodů proč to či ono nejde, až jim uvěříme. V těchto okamžicích potřebujeme tolik bdělou pozornost a nadhled, abychom byli schopni rozeznat pravdu od her a závojů strachu naší mysli.

Svoboda

Uvědomila jsem si, že pocit radosti velmi souvisí s naší svobodou. Cítíme-li se někde v něčem nesvobodně, pak ona radost je někde schovaná a my ji jen velmi těžko nacházíme, případně je velmi prchavá. Chvilku se radujeme, ale najednou je pryč a my se ptáme, kam zmizela, proč není?

Pocit svobody je pro každého jedince velmi zásadní. Avšak ona svoboda s sebou nese povinnost převzít odpovědnost za své konání, za celý svůj život a to se nám mnohdy nechce. Je to náročné přiznat sám sobě, že jsme odpovědni…..

Radost

A proto bych byla moc ráda, kdyby se nám postupně dařilo přebírat odpovědnost, získávat opravdovou svobodu a tím se čím dál více, déle a stabilněji radovat. Radost je krásná, osvobozující a je to ten nejsilnější motor vášně pro náš život, pro plnění si svých snů a přání.

Odpovědnost přináší svobodu, svoboda přináší radost, radost přináší vášeň, vášeň přináší úspěch, krásu, hojnost, zdraví, bohatství….

Cokoli budete dělat s radostí a vášní je předurčeno k úspěchu!

Krásné jaro, s láskou Sat Nam

Dita