Jak se postupně probouzí vše kolem nás, mám pocit, že se probouzí i něco ve mně. Několikrát za posledních pár týdnů jsem měla tzv. „aha efekt.“ Najednou mi docvakalo a zapadlo něco někam a velmi to dávalo smysl. Jakoby se otevřely nové dveře.

Čas na změnu

Za uplynulé 2 roky jsem prošla asi největší vnitřní změnou, kterou bych si nedovedla představit ani ve snu. Od základu se mi/jsem přeskládala svůj život vč. způsobu a předávání „jógy“, resp. obsahu lekcí či seminářů. Hledala jsem ještě další rozměr, který by měly lekce mít. Jakoby mi okolnosti, situace a vše kolem začínalo jasně dávat najevo, že je potřeba se posunout dál, objevovat ještě další věci a nezůstávat na místě.

Nebudu vám zde popisovat moje minulé prožitky, některé ještě sama potřebuji zpracovat a utřídit, abych je mohla srozumitelně sdílet. Ráda bych se podělila o poslední dílek, který na mne vykoukl, určitě není poslední, ale momentálně se nachází poslední v řadě :).

Společný záměr

Velikou inspirací, ze kterého se onen díle vyklubal mi je kniha „Síla osmi“, která velmi dobře a srozumitelně popisuje sílu modlitby a společného záměru za něco, někoho, pro něco. Je totiž úžasné a velmi důležité meditovat sám pro sebe a sám se sebou, ale ve chvíli, kdy tuto meditativní sílu použijeme ve společnosti dalších lidí, jen pro to, abychom někomu konkrétnímu poslali požehnání či pocit radosti, katapultuje tuto činnost do úplně jiných rozměrů a dimenzí.

Uvědomila jsem si, že je báječné, když společně na lekcích či seminářích praktikujeme meditaci či cvičení, ale vlastně je děláme každý sám. Recitujeme stejnou mantru, máme stejnou pozici atp. a samozřejmě pomocí těchto technik sladíme naši energii i vědomí skupiny. My však můžeme jít dál a využít tuto společně vytvořenou a sladěnou energii ještě pro něco dalšího, konkrétního. A proto smekám a velmi děkuji klientům, kteří jsou ochotni zkusit něco nového a účastnit se našich společných experimentů.

V minulých týdnech jsme začali na závěr každé lekce řadit modlitbu a meditaci pro někoho či něco. Většinou se během lekce vytříbí onen konkrétní záměr, ale jsem připravena a velmi bych přivítala i vaše návrhy. Vědomí je bez hranic a omezení, proto můžeme tento čas nabídnout komukoli ať se nachází kdekoli.

Již mám v hlavě spoustu nápadů, jak tuto myšlenku rozvíjet dál a budu velmi ráda za vaše podněty i případnou pomoc s organizací, která k tomu bude v nejbližších dnech a týdnech potřeba. Máme internet, sociální sítě, které můžeme využít velmi pozitivně a efektivně. K našemu vzájemnému propojení, spolupráci, podpoře a pomoci.

Již teď nás najdete na Facebooku a Instagramu, kam budeme postupně přidávat právě tyto výzvy a nápady a můžeme zde sdílet aktuální zážitky.

Realitu tvoříme MY – každý z nás

Budu ráda za vaše konkrétní návrhy a podněty, se kterými bychom mohli začít pracovat. Věřím a vím, že realitu tvoříme my. Není možné se odpojit a myslet si, že to je vně, co se děje a my s tím nemáme nic společného. Nejprve se vše děje uvnitř nás a pak se věci projeví vně. Nejprve je nápad a pak jeho realizace. Klid a mír v mysli znamená klid a mír v našem okolí a tedy i ve světě. Nyní je čas začít trénovat sama sebe a své vědomí, abychom se opravdu naučili tvořit vědomě.

Každý z nás se v životě může dostat do nelehké situace, která se může týkat zdraví, financí, práce, vztahů, smutku z odchodu někoho blízkého, atd. Díky vzájemné mentální podpoře a vyslání podpůrné myšlenky nebo modlitby je možné velmi zásadně podpořit tohoto konkrétního člověka či situaci. Celé je to naprosto dobrovolné a svobodné. Jediné, co nás to stojí je čas, který společnému záměru věnujeme. Sami pak můžete každý za sebe a pro sebe vnímat, co vám taková činnost přináší ve vašem osobním životě.

Vím, že zde nepředkládám a nepopisuji nic nového a převratného. Jen se pokouším to, co již všichni víme nebo tušíme opravdu uvést do společné praxe. Do vědomé a každodenní praxe.

Posláním Akademie vědomí je přinášet lidem radost, inspiraci či cestu ke zdraví, prostor ke sdílení. Vnímám ji jako maják, ke kterému se můžeme obrátit a najdeme různé pohledy, směry se společným jmenovatelem. Radost, zdraví, rozvoj jedinečného potenciálu každého jednotlivce či skupiny. Na obsahu se podílí každý z vás, kdo přichází, sleduje nás či sdílí své zkušenosti s ostatními.

Podílejte se na programu Akademie vědomí i VY

Prostor Akademie je otevřený každému, kdo máte chuť nejen přijít na některou z našich akcí, ale též můžete sami uspořádat svůj program. Využijme jedinečnou energii místa, kterou nám Akademie poskytuje.

Přeji vám všem krásné jarní probouzení a těším se na vaše podněty a reakce.

S láskou

Dita