Když si vymyslíte název Akademie vědomí, ještě s tímto názvem založíte firmu a začnete podnikat, pak je více než jasné, že vás začne zkoušet ze všech možných stran. Zda jste hodni takového názvu, zda víte, co to vědomí opravdu je a chováte se podle toho.

Můj život za poslední cca 2 roky dostál mnoha změn na různých úrovních. Ty největší se udály v posledních týdnech. Týkají se jak mého soukromého života, tak mé „práce“ a činnosti Akademie.

Vědomí = svoboda

To, co jsem si v posledních týdnech uvědomila je, že VĚDOMÍ je naprostá svoboda a to na všech úrovních.

Vědomí je vše, je obsaženo ve všem a je naprosto svobodné. Vědomí nezná a nemá hranice, nezačíná ani nekončí, prostupuje naprosto vším. Takový prostor si ještě sama ve své celistvosti ani nedokáži představit, ale zkouším a učím se ho cítit, vnímat, pozorovat.

A ona svoboda se stala právě v polední době mým velkým tématem. Zda já umím poskytnout svobodu sobě a druhým. Co vše mně svobodu bere, kde a kdy se svobody bojím a spousta dalších aspektů. Uvědomila jsem si, jak můžeme být i ve svých sebelepších a sebekrásnějších snech a přáních vězni sami sebe a takto se připravit o svobodu. Proto jsem se rozhodla velmi vědomě a s plnou odpovědností pustit své sny, různá přání a prostě se osvobodit.

V okamžiku, kdy jsem si tuto myšlenku dovolila vůbec připustit, se mi velmi ulevilo, a to jak na těle, tak hlavně na duši. Od toho okamžiku se začala dít velká spousta synchronních událostí a „náhod“, které mne jen utvrzovaly, že jde o pro mne správný směr. Jedno z rozhodnutí bylo i utlumit aktivity Akademie a hlavně přenechání onoho vysněného prostoru jiným.

Zažít změny

Nyní prožívám životní etapu, kdy potřebuji již proběhlé měny zažít, jiné dokončit ve fyzické realitě a sama se s novou situací sžít a pozorovat, co že se to vlastně všechno událo. Rozhodla jsem se, že si dovolím vzít studijně-tvůrčí volno, abych mohla dále „studovat“ a hlavně zažívat hloubku svobody a možná i vědomí. Velmi ráda budu dále propojovat báječné lidi, sdílet své pocity i myšlenky, avšak nějakou dobu více virtuálně.

Připadám si jako pták, který se právě učí létat a vidět nové, co dosud bylo skryto.

Jsem velmi vděčná za všechno, co jsem v posledních měsících mohla prožít. Za všechny lidi, kteří mi přišli do života a ukazovali mi mé strachy i ty, kteří mi byli velikou oporou. Dnes se cítím svobodněji, jako snad nikdy ve svém životě, a to je pro mne ten nejdůležitější barometr.

Pozvánka

Máte-li čas a chuť se přijít podělit o své zážitky s meditací, pak vás srdečně zvu na svoji přednášku do Městské knihovny v Praze – ve středu 16.10.10 od 17.00 hod.
Ráda bych, aby to bylo setkání a sdílení o tom, co může meditace přinést do života. Pro mne se stala naprosto zásadní součástí života. Bez ní bych vůbec nebyla schopna přežít své poslední měsíce ve zdraví. Proto zde neplánuji klasickou přednášku, ale večer sdílení a praxe ?.

Děkuji vám všem za vše, co jste mi dali, přeji vám jen to dobré a těším se na nové, co nám život přinese.

S hlubokou láskou a úctou

Dita